
آنچه باید درباره محل ساخت سوله بدانید…
انتخاب محل ساخت سوله برای کاربری های مختلف، متفاوت است. منظور از این جمله این است که بسته به اینکه شما قصد راه اندازی کسب و کارها یا پروژه هایی را در موقعیت خاصی دارید، می توانید انواع سوله را به صورت سفارشی سازی در آن مکان، نصب و بهرهبرداری کنید. از طرف دیگر، انتخاب دیگری که پیش رو دارید این است که سوله های دست دوم استفاده کنید.
آنچه باید درباره محل ساخت سوله بدانید…
انتخاب محل ساخت سوله برای کاربری های مختلف، متفاوت است. منظور از این جمله این است که بسته به اینکه شما قصد راه اندازی کسب و کارها یا پروژه هایی را در موقعیت خاصی دارید، می توانید انواع سوله را به صورت سفارشی سازی در آن مکان، نصب و بهرهبرداری کنید. از طرف دیگر، انتخاب دیگری که پیش رو دارید این است که سوله های دست دوم استفاده کنید. معمولاً “انواع سوله” را برای کارهای صنعتی و تولیدی مشاهده کرده اید، بنابراین به نظر می رسد بهترین محل ساخت سوله، شهرک های صنعتی و زمین هایی با این نوع کاربری باشد.
استفاده از سوله های نو و سفارشی سازی در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در سال های گذشته اغلب صنایع کارگاهی ترجیح می دادند از سوله های دست دوم استفاده کنند چرا که برای آنها ارزانتر تمام می شد. اما سوله های دست دوم، چالش ها، محدودیت ها و مشکلات زیادی را ایجاد میکردند؛ به طور مثال، وزن کل سازه برای سوله دسته دوم، عموماً گران تر بود؛ همچنین این سوله ها با مشکلاتی نظیر خوردگی در اتصالات و یا فرسودگی در رنگ و پوشش سطحی سازه مواجه بودند که تمام این عوامل، دوام و استحکام کل سازه را تهدید میکرد.
بر خلاف مسائل فوق، امروزه شاهد هستیم که مهندسان ساخت سوله با انتخاب محل ساخت سوله و همچنین گزینش بهترین مصالح اولیه برای سوله سازی، در کنار رعایت استانداردهای این صنعت، توانسته اند پروژه های مختلف را در موقعیت های متفاوت اجرا کنند. عملیاتی که منجر به صرفه جویی در هزینه های اجرای پروژه خواهد شد.
انتخاب محل ساخت سوله، اولین مرحله سوله سازی است

با توجه به مقدمهای که درباره انتخاب محل ساخت سوله، خرید سوله نو و خرید سوله دست دوم ارائه کردیم، در این قسمت به مهمترین و اولین مرحله سوله سازی اشاره داریم. در حقیقت شما قبل از اینکه با یک شرکت سوله سازی قرارداد ببندید و سوله دست دوم و پیش ساخته را خریداری کنید، لازم است محل ساخت سوله را مشخص کنید.
برای این کار، نوع پروژه خود را معین کنید؛ کارگاه تولیدی راه اندازی می کنید یا یک صنعت تولید محصولات اصلی برای سایر صنایع زیر دست؟ وسعت کسب و کار شما چقدر است؟ هدف شما از ساخت سوله صرفاً تولید است یا قصد دارید به عنوان انواع از آنجا استفاده کنید؟
تمام مسائل فوق را در انتخاب محل ساخت سوله در نظر داشته باشید؛ سپس باید به دنبال کسب مجوزها بوده و متراژ مورد نظر خود را برای پروژه مشخص کنید. اگر محل سوله سازی در شهرک های صنعتی قرار داشته باشد، نیازمند دریافت مجوز از انجمن شهرک صنعتی هستید. علاوه بر این، پس از اینکه سوله سازی شما به اتمام رسید نیاز به محوطه سازی، جدول کشی و هموار کردن مسیرهای تردد دارید.
همانطور که در توضیح بالا مشاهده می کنید، تمام جزئیات باید پس از انتخاب محل ساخت سوله به دقت مشخص شود. اگر تجربه ای در این زمینه ندارید، از ابتدای کار، یک شرکت با تجربه در سوله سازی را انتخاب کنید.
نکات مهم در ساخت سوله چیست؟
- پس از این که محل ساخت سوله مشخص شد، خدمات مناسب را از شرکت سوله سازی دریافت کنید. در کنار آمادهسازی مقدمات اولیه، در مورد انتخاب مصالح ساخت سوره و قراردادها مدیریت هزینه ها و تامین مصالح اولیه مورد نیاز با شرکت حتماً جلساتی داشته باشید.
- نکته مهم دیگر، آمادهسازی زمین است؛ به طور کلی محل ساخت سوله باید با لایه برداری، خاکریزی و مسطح سازی برای ادامه عملیات، آماده گردد. فونداسیون مناسب برای سوله در حقیقت استحکام سازه را برای کاربری های آینده فراهم می کند. حتی اگر لازم باشد باید کفپوش های مقاوم در محل کف سوله اجرا گردد. در این شرایط، بهترین کفپوش ها برای کف سوله به ویژه با کاربری صنعتی کفپوش های بتن هستند.
- یکی دیگر از مراحلی که در ساخت سوله اهمیت دارد، نحوه دیوار کشی، اتصالات و ابعاد و اندازه های سوله است. عاملی که مشخص می کند اندازه سوله شما چقدر است، اندازه دهانه سوله و ارتفاع آن است. ارتفاع سوله در حقیقت مشخص می کند که سقف سوله به صورت گنبدی شکل ساخته میشود و یا به شکل عدد ۸ طراحی می گردد.
- قیمت ساخت سوله برای کاربری های متفاوت با توجه به مصالح اولیه و متراژ سوله، متفاوت است. محل ساخت سوله، اثر کمتری در قیمت نهایی پروژه دارد؛ مگر اینکه ساخت سوله در زمین هایی انجام شود که از نظر مجوز یا مسیرهای تردد با محدودیت بیشتری مواجه باشد.
- معمولاً برای ساخت سوله های قوسی که احتیاج به حمل و نقل ورق های فولادی می باشد، مسیر تردد ماشین آلات و جرثقیل باید هموار باشد؛ در غیر این صورت، مشکلات زیادی به وجود می آید.
- نکته دیگری که در انتخاب محل ساخت سوله و مراحل اجرایی باید مورد توجه قرار دهید، موقعیت جغرافیایی یا شرایط آب و هوایی منطقه است. معمولاً مناطقی که رطوبت بالایی دارند یا مستعد آلودگی های صنعتی هستند، معمولاً خطر پوسیدگی و خوردگی سازه ها را به وجود خواهند آورد. تمام قسمت های سوله های صنعتی در این چنین مناطقی در شرایط محیطی ممکن است با این خطرات تهدید شوند. اگر از سازه های مقاوم استفاده نگردد استحکام سازه از بین می رود و آسیب های جبران ناپذیری تحمیل خواهد شد.

عوامل موثر در هزینه ساخت سوله چیست؟
هنگام محاسبه هزینه نهایی ساخت سوله باید هزینه های کلی و جزئی در قرارداد ذکر شود. این هزینهها از مراحل ابتدایی آغاز میشود و تا زمان بهره برداری را در بر می گیرد؛ به طور کلی هزینه هایی که در مراحل ساخت یک سوله محاسبه می شوند به صورت زیر می باشد:
- هزینه های آماده سازی طرح – خرید مصالح اولیه
- هزینه های مربوط به فونداسیون و نصب سازی سوله
- هزینه های تجهیزات و ماشین آلات
- هزینه های مهندسان برای برنامه ریزی پروژه
- هزینه های مربوط به دستمزد کارگران
- هزینه های حمل و نقل برای مصالح اولیه و همچنین حمل و نقل نخاله ها
- هزینه های مربوط به حوادث ناگهانی و اتفاقات ناخواسته
- هزینه های مربوط به کسب مجوزها
- هزینه مربوط به نصب قطعات، دستگاه های لوازم جانبی
- هزینه های متفرقه و غیر قابل پیش بینی
0 دیدگاه