
متریال برای ساخت سوله؛ محاسبه هزینه های ساخت سوله
متریال سوله عبارت است از مصالح اولیه که برای سوله سازی از آن استفاده می شود. همانطور که بارها در مقالات مختلف اشاره کردیم، انواع سوله ها با توجه به نوع کاربرد و ابعاد و اندازه ها به متریال مختلف نیاز دارند. برای برخی از سوله ها از تیرهای فولادی استفاده می شود و برای عده ای دیگر، ورق فولادی با ضخامت استاندارد به کار می رود.
متریال سوله عبارت است از مصالح اولیه که برای سوله سازی از آن استفاده می شود. همانطور که بارها در مقالات مختلف اشاره کردیم، انواع سوله ها با توجه به نوع کاربرد و ابعاد و اندازه ها به متریال مختلف نیاز دارند. برای برخی از سوله ها از تیرهای فولادی استفاده می شود و برای عده ای دیگر، ورق فولادی با ضخامت استاندارد به کار می رود. آنچه در انتخاب متریال سوله اهمیت دارد، کاربری سوله ها و اندازه دهانه سوله است. طبق استانداردهایی که در سوله سازی معرفی شده، هر قدر اندازه دهانه سوله بزرگتر باشد به منزله این است که سازهها در قسمت سقف باید تغییراتی داشته باشند؛ به همین دلیل، انواع سوله قوسی شکل یا سوله سبک خرپایی به دنیای سوله سازی معرفی شدند.
سوله های قوسی شکل را معمولاً در وزرشگاه ها و انبارها، سوله های دامپروری و مرغداری و یا آشیانه هواپیما و بالگرد مشاهده کرده اید. برخی از انواع گلخانه ها نیز بر اساس سوله های سبک راه اندازی می شوند. برای ساخت این سوله ها از متریال سوله شامل ورقه فولادی استفاده شده است. ورقه فولادی، وزن سبک تری دارد و در نتیجه قیمت ساخت سوله را کاهش می دهد.
نکته مهم دیگر که در خصوص متریال سوله باید به آن پرداخته شود، آماده سازی تجهیزات مورد نیاز برای سوله سازی است. علاوه بر مصالح اولیه، شرکت های ساخت سوله، تجهیزاتی نظیر دستگاه های جوشکاری، دستگاه های مونتاژ، دوخت ورق های فولادی، دستگاه ها و لوازم برشکاری، تجهیزات رنگ آمیزی و سندبلاست و همچنین ماشین آلات برای حمل و نقل نظیر جرثقیل ها را نیاز دارند.
مواردی که در فوق به آن اشاره کردیم همگی در برنامه های محاسبه قیمت ساخت سوله آورده می شوند. قیمت متریال سوله با توجه به قیمت ورق های فولادی، تیرهای فولادی و همچنین قطعات پیچ و مهره برای اتصال سوله ها محاسبه می شود.
نکات مهم در ساخت سوله چیست؟
زمانی که در حال برنامه ریزی برای ثبت سفارش ساخت سوله هستید، با دو انتخاب مواجه می باشید. انتخاب اول شما سوله های سفارشی سازی هستند و انتخاب دوم شامل خرید سوله دست دوم می باشد. در هر دو مورد، متریال سوله مشخص است و قیمت آن قبلاً محاسبه شده است. قیمت ساخت سوله با توجه به متراژ سوله، مقدار متریال اولیه برای سوله سازی محاسبه می شود.
زمانی که شما به شرکت سوله سازی مراجعه می کنید باید به یک سری سوالات که در جلسه مشاور مطرح میشود، پاسخ دهید. به طور مثال باید هدف خود را از ساخت سوله مشخص کنید و موقعیت جغرافیایی زمین ساخت سوله و همچنین ابعاد و اندازه ها را به شرکت گزارش دهید.
انواع سوله ها می تواند به صورت تک دهانه ای یا چند دهانه ای ساخته شود. این که کدام یک از متریال سوله برای چه ابعاد و اندازه هایی انتخاب شود، با نظر مهندسان هماهنگ می شود. در یک سوله، شما مجموعهای از ستون ها را مشاهده می کنید که به عنوان پایه محکم برای سقف سوله نصب می شوند. سوله های قوسی شکل، دوام و استحکام بیشتری دارند اما اگر منطقه مورد نظر شما برای ساخت سوله در مناطق پرباران و با درصد رطوبت بالا قرار داشته باشد، معمولاً سوله های تیر ورقی که جزو قدیمیترین سوله ها هستند، توصیه می شود.
یکی دیگر از عواملی که در ساخت سوله مورد توجه قرار می گیرد، ارتفاع سوله ها است. کارهای صنعتی به خصوص آنهایی که نیاز به نصب جرثقیل در داخل سوله دارند باید سوله هایی با ارتفاع بیشتر را سفارش دهند. برخی از انواع سوله که سقف قوسی شکل دارند، قابلیت نصب جرثقیل سقفی را نخواهند داشت، بنابراین تمام این موارد را در جلسه سفارش سوله با شرکت مطرح کنید.

متریال سوله برای پوشش دهی سازه
متریال سوله در قسمت سقف و دیواره ها با یکدیگر فرق دارد. به طور مثال، متریال سوله برای قسمت های مختلف سوله متفاوت است. فرض کنید یک سوله از قسمت های مختلف تشکیل شده؛ معمولاً قسمت هایی به عنوان فضای آزاد یا حیاط؛ قسمت انبار؛ قسمت ذخیره سازی خوراک دام؛ یک قسمت مخصوص کارهای اداری و قسمتی هم برای نگهداری تجهیزات و لوازم. برای هر کدام از این قسمت ها، متریال سوله متفاوت است.
به طور نمونه ورق های پلی کربنات برای قسمت های اداری یا حیاط و فضای باز استفاده می شود؛ چرا که وزن سبک تری دارد و همچنین می توانید پروفیل های رنگی را نیز در آن قسمت استفاده کنید.
برخی عقیده دارند ساندویچ پانل ها بهترین متریال سوله برای نصب روی سقف هستند. انواع ساندویچ پانل، سازه های پیش ساخته هستند که با استفاده از کامپوزیت ها ساخته می شوند و خاصیت عایق بودن را دارند. اتصالاتی که برای سوله سازی استفاده می شود از جنس استیل در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است.
یکی دیگر از انواع متریال سوله، تجهیزات آب بندی هستند. تجهیزات آب بندی معمولاً به صورت نوارهای لاستیکی با مقاومت بالا انتخاب می شوند. برخی از مواد نظیر چسب آب بندی نیز برای قسمت های مختلف سوله به کار می رود.

سخن پایانی
در انواع پروژه سوله سازی شما رد پای انواع متریال سوله را مشاهده میکنید، ممکن است مجموعه ای از مصالح ساختمانی نظیر بتن یا آجر ببینید اما عمده ترین مصالحی که در سوله سازی وجود دارد، تیرهای فولادی و ورق های فولادی هستند. بسته به اینکه پروژه های ساخت سوله چگونه می خواهد اجرا شود، شما تجهیزات و مصالح مختلف را در محل پروژه می بینید. برخی از پروژه ها نظیر سالن های دامپروری و مرغداری به لوله ها و پروفیل های فولادی نیاز دارند تا بتوانند محل نگهداری دام و طیور را از قسمت استراحت یا پرورش یا محل نگهداری خوراک جدا کنند.
همچنین پانل های پیش ساخته برای مجزا کردن قسمت های پزشکی یا تحقیقاتی در سوله ها به چشم می خورند. هر کدام از انواع سوله طبق اهداف کاربری مشتری بودجه اولیه ساخت و ساز و متراژ مورد نظر تعیین می شود.
اگر اجرای پروژه های خاص از سوله را در نظر دارید باید سوله های سفارشی سازی را دنبال کنید. در غیر اینصورت برای ساخت سوله های معمولی و صرفه جویی در هزینه ها سوله دست دوم را به شما پیشنهاد می دهیم. هنگام خرید سوله های دست دوم، به سالم بودن سازه دقت داشته باشید. سوله های دست دوم باید دفترچه محاسبات سوله را داشته باشند. بهترین شرکت سوله سازی می تواند در تمام زمینه های فوق به شما کمک کند.
0 دیدگاه